سفر به روستای اولسبلنگاه ماسال

سوغاتی های استان گیلان چیست؟

سوغاتی های استان گیلان چیست؟

 

سفر به روستای اولسبلنگاه ماسال
اولسبلنگاه-ماسال-ماسال

 

استان گیلان بهترین ایده برای سرمایه گذاریست.

برا مشاوره در خرید ملک در استان گیلان با مشاوران املاک ریحانی تماس بگیرید.

اجاره شبانه ویلا و آپارتمان در استان گیلان

شماره تماس ۰۹۱۱۸۱۶۹۰۴۵

 

گیلان سوغاتی های متعددی را به گردشگران عرضه می کند

 

یکی از قسمت های جذاب سفر به شهرهای مختلف خرید سوغاتی است.

زمانی که قصد خرید سوغاتی از یک شهر را دارید، می توانید با فرهنگ، آداب و رسوم، سنت ها و… هر شهر بیشتر آشنا شوید و اطلاعات جالبی در این زمینه ها به دست آورید.

گیلان یکی از استان های پرطرفدار از نظر گردشگری در ایران است و هر ساله گردشگران زیادی از سراسر ایران و جهان آن را به عنوان مقصد خود انتخاب می کنند.

سوغات این استان بسیار معروف و شناخته شده است و شامل انواع صنایع دستی مانند حصیر بافی و نمد تا نان و شیرینی محلی است.

در این مطلب قصد داریم به معرفی سوغاتی های گیلان بپردازیم.

 

سوغات خوراکی گیلان

 

بخش بزرگی از سوغات گیلان را غذاها و غذاهای گیلانی تشکیل می دهد.

بسیاری از ایرانیان و خارجی ها برای خرید غذاهای گیلانی به این استان می روند.

با اینکه سوغاتی های گیلان مانند رشته خشک و کلوچه فومنی در بیشتر شهرهای ایران یافت می شود،

اما در هیچ کجای استان گیلان نمی توانید یک کلوچه فومنی گرم و خوشمزه بخورید.

رشته گیلانی خانگی طعمی بدیع و لذیذ دارد که در هیچ جای دیگری نمی توانید آن را پیدا کنید.

در ادامه به شرح سوغاتی های خوراکی گیلان می پردازیم.

 

رشته خوشکار گیلان

 

رشته خوشکار یک شیرینی سنتی گیلانی است و قدمتی طولانی دارد و در برخی مناطق آشپزی یک شغل خانوادگی است.

مواد اصلی این شیرینی شیر، آرد برنج، مغز گردو، هل، دارچین و شکر است.

برای تهیه رشته این شیرینی ابزار مخصوصی به نام شانه خوشکار وجود دارد.

این شانه یک قیف برنجی است که دارای 6 لوله باریک و منظم می باشد.

از سینی مسی برای سرخ کردن رشته نیز استفاده می شود و هر چه خلوص آن بیشتر باشد در کیفیت شیرینی موثرتر است.

پخت نودل چند مرحله دارد: تهیه رشته، گذاشتن مواد خشک (محتوای داخلی شامل هل و گردوی خرد شده) روی رشته، سرخ کردن و قرار دادن آن در شربتی که از آب و شکر به همراه دارچین درست شده است.

 

 

این دسر چرب و بسیار شیرین که معمولا با چای مصرف می شود را می توان به دو صورت گرم و آماده و به صورت خام یعنی رشته هایی که داخل آن پر شده است تهیه کرد.

اگر رشته خوشکار را خام بخرید، باید سرخ کردن و شناور کردن در شربت را در خانه انجام دهید.

 

باقلوای یاس گیلان

 

باقلوا نوعی شیرینی است که از شیر و زرده تخم مرغ تهیه می شود و لایه میانی آن از مغزهای خرد شده مانند گردو، بادام و پسته، طعم دهنده های طبیعی و پودر قند تشکیل شده است.

این نوع شیرینی را پس از پخت در شربت مخصوص فرو می برند.

 

در استان گیلان به دلیل فراوانی گل یاس، برخلاف باقلوای معمولی که هسته آن را با هل طعم دار می کنند، بادام مورد استفاده در باقلوا را با گل یاس (یاس به فارسی) طعم دار می کنند.

بعد از اینکه بادام های پوست کنده خوب خشک شدند، در ظرف درب دار ریخته و مقداری گل یاس در آن می ریزند.

روز بعد، یاس پژمرده با گل های تازه جایگزین می شود.

این روند تا زمانی ادامه می یابد که بادام بوی یاس بدهد. از بادام معطر همراه با پودر قند در باقلوا استفاده می شود.

 

حلوای به

 

حلوای به (به فارسی) حلوای محلی استان گیلان است که در بین مسافران محبوبیت دارد.

نوع مرغوب این حلوا که زنان روستایی در قابلمه های مسی سفید شده می پزند بسیار خوش رنگ است.

برای تهیه این حلوا ابتدا مقداری به پوست کنده و خرد شده را با آب و مقداری شکر می پزیم تا آب آن کاملا جذب شود.

سپس به پخته شده را می کوبند و با شکر و روغن حیوانی سرخ می کنند.

در پایان تفت، خلال بادام و هل کوبیده را نیز مخلوط می کنند.

وقتی حلوا به صورت توده منسجم در آمد و از ظرف جدا شد، آن را پهن می کنند و با پودر پسته تزیین می کنند و به شکل لوزی در می آورند.

 

نان خلفه

 

پخت نان خلفه برای روز سیزده به در (بعد از عید نوروز) در بسیاری از مناطق استان گیلان مرسوم است.

خمیر این نان با استفاده از کدو حلوایی پخته، مخلوط آرد گندم و آرد برنج، پودر دانه خرفه و مقداری نمک تهیه می شود و برای تهیه آن نیاز به ورز دادن زیاد است.

این نان محلی در گوماچ پخته می شود. گوماچ نوعی دیگ سفالی است که به صورت وارونه روی آتش می گذارند و پشت آن نان می پزند.

 

نان تمیجان

 

نان تمیجان یکی از نان‌ها و سوغاتی‌های سنتی گیلان است که نام آن را به نام روستای تاریخی تمیجان از توابع شهرستان رودسر گرفته‌اند.

خمیر این نان که طرز تهیه خاصی دارد از آرد برنج تهیه می شود.

نان تمیجان بیضی شکل و نازک است و در تابه ای چدنی به نام ساچ پخته می شود.

پخت این نان در برخی از ایام خاص در روستاهای استان بیشتر مرسوم است.

در روزهای عید برای پذیرایی از میهمانان طبخ می شود و معمولا با ارده حلوا میل می شود.

این نان شیرین محلی در بازارهای هفتگی شهرهای مختلف استان عرضه می شود.

 

پنیر سیاه مزگی

 

پنیر سیاه مزگی یکی از لبنیات مورد علاقه مردم گیلان است که مورد استقبال مسافران و گردشگران نیز قرار گرفته است.

این پنیر زرد و پرچرب از نظر طعم در بین انواع پنیرهای تولید شده در ایران بی نظیر است و با بهترین پنیرهای فرانسه رقابت می کند.

برای تهیه این پنیر از شیر گوسفندی تازه دوشیده شده استفاده می کنند که هنوز گرم است و خامه آن پاک نشده است.

سوغاتی های استان گیلان چیست؟

ترجمه مقاله

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *